Για τα δεδομένα της πανδημίας και το ενδεχόμενο άρσης κάποιον περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας ότι «οι μολύνσεις είναι πολλές. Θα ήθελα να σας πω καλές ειδήσεις αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι λόγω του καιρού μπορούμε να είμαστε έξω, χωρίς τη μάσκα».

Αναφορικά με τα σενάρια περί κατάργησης της μάσκας στους κλειστούς χώρους, η κ. Γκάγκα ανέφερε στην ΕΡΤ ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν επιτρέπει την άρση του μέτρου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού το έχουμε και τηρούμε τα μέτρα μέχρι να χαλαρώσουμε. Δεν είναι η ώρα τώρα. Την όποια εξέλιξη στην άρση των μέτρων θα την κρίνουν τα υγειονομικά δεδομένα», απάντησε σε ερώτηση για το πότε θα έχουμε χαλάρωση των μέτρων.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να έχουμε μια καλή τουριστική περίοδο», είπε η υπουργός, καλώντας τον κόσμο να είναι προσεκτικός για να περάσει το Πάσχα χωρίς προβλήματα.

Μιλώντας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς η κ. Γκάγκα τόνισε ότι η επιστήμη βασίζεται σε τεκμήρια. «Οι υγειονομικοί είναι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Είναι ένας “φάρος”, ωστόσο, ζούμε με κάποιους κανόνες», ανέφερε. Και όπως είπε, η κυβερνητική γραμμή είναι να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αρκετοί γιατροί συμφωνούν με αυτή την άποψη καθώς ο χώρος της υγείας είναι ευαίσθητος και όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες.