Μπορεί να διαψεύδει ότι θα προσχωρήσει στο Κίνημα Αλλαγής ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Κοντονής, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνουν οι γνωρίζοντες από τη Χαριλάου Τρικούπη, μπορεί να μην εντάσσεται στις τάξεις του ΚΙΝΑΛ στην παρούσα φάση, ωστόσο όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κατέλθει υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια της Ζακύνθου, την οποία γνωρίζει καλά αφού εκεί εκλεγόταν και συν τοις άλλοις, είναι μονοεδρική.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πάντως μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, για τον οποίο ελπίζει να συνεχίσει να πολιτεύεται «με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο μετρό» όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κοντονής διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 8 Οκτωβρίου 2020 μετά από σειρά δηλώσεών του για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση στην οποία μετείχε «και εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας απαράδεκτους και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του» όπως ανέφερε τότε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.