Στην αντεπίθεση πέρασε η ελληνική πλευρά μετά την ενημέρωση από την πλευρά της Κομισιόν για απόρριψη της ελληνικής πρότασης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε αρμοδίως από τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου το διαψεύδει.

«Για πρώτη φορά σήμερα, στην ενημέρωση της Κομισιόν, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση πάνω στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον κ. Μοσχοβισί», αναφέρει η κυβέρνηση σε νέο non paper.

Η Κομισιόν απέρριψε τη νέα ελληνική πρόταση, αφού ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς υποστήριξε στην μεσημεριανή ενημέρωση των συντακτών ότι ο Πιέρ Μοσκοβισί ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση ότι οι τελευταίες προτάσεις από την Αθήνα δεν αντικατοπτρίζουν τις συζητήσεις μεταξύ Τσίπρα – Γιούνκερ και Ντάισελμπουμ.

Τόνισε ότι η επόμενη κίνηση θα πρέπει να γίνει από την Ελλάδα.

Σημείωσε δε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Ζαν Κλώντ Γιούνκερ και του Έλληνα πρωθυπουργού.