«Οι λογαριασμοί του ρεύματος που ήδη φτάνουν στους καταναλωτές, δεν περιλαμβάνουν την επιδότηση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση έναν μήνα πριν» ανέφερε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη Βουλή, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ανικανότητα της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μία και μόνο εταιρεία παροχής ρεύματος, υπάρχουν πάνω από 1000 περιπτώσεις δικαιούχων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου που έλαβαν λογαριασμό και καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς.

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης, «η κυβέρνηση τα ρίχνει στον ΔΕΔΔΗΕ και λέει ότι το θέμα θα λυθεί σε λίγες ημέρες. Ο ΔΕΔΔΗΕ ρίχνει την ευθύνη στην ΑΑΔΕ γιατί έστειλε μόλις πριν από 9 ημέρες τα στοιχεία μετρητών και μάλιστα χωρίς ΑΦΜ, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι διασταυρώσεις. Πραγματικό μπάχαλο, με το κόστος και την ταλαιπωρία να επιβαρύνει τους πολίτες. Έχει περάσει ένας μήνας και δεν έχει εκδοθεί ακόμη ούτε μια Κοινή Υπουργική Απόφαση που να ρυθμίζει και να εξειδικεύει τα ζητήματα που αφορούν την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προέβη στην σχετικές εξαγγελίες από τις 7 Ιανουαρίου.

Αναφερόμενος ακολούθως στη στιχομυθία «του πρώην υπουργού Ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη και του πρώην υφυπουργού Οικονομικών του κ. Καραμανλή» (σ.σ. Σπήλιου Λιβανού και Πέτρου Δούκα δηλαδή), είπε ότι «δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι μια ολόκληρη σχολή σκέψης, την οποία βλέπουμε να εξελίσσεται κάθε φορά που ζούμε μια φυσική καταστροφή, κάθε φορά που διάγουμε μια οιωνεί προεκλογική περίοδο. Ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον κ. Λιβανό αλλά αν θέλει όμως να είναι ειλικρινής, ας ρίξει μια ματιά δίπλα του. Θα δει υπουργούς με πρακτικές και πεπραγμένα που θα έπρεπε να είχαν αποπεμφθεί και αυτοί, αν ίσχυε στην πραγματικότητα αυτός ο αξιακός κώδικας, εντός ή εκτός εισαγωγικών».