«Η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει»

Βέβαιος για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:24
25/05/2015
«Η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει»
2
loading

Τη βεβαιότητά του ότι η συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές θα κλείσει εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός ΕΣΔΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκδήλωση «IDEAS FIGHT DEBATE» που διοργάνωσε σήμερα το forum 2020 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε: «Θέλουμε τη συμφωνία και τη θεωρούμε δεδομένη. Δεν μπορούμε όμως να υποχωρήσουμε στα εξής: στο να υπάρχουν πρόσθετα υφεσιακά μέτρα που θα εμποδίσουν την ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε μια συμφωνία πακέτο που θα προϋποθέτει μια αναπτυξιακή διάσταση. Δεν θέλουμε νέα δάνεια, πιστεύουμε ότι απλώς η συμμετοχή μας στην ελάφρυνση της ΕΚΤ και η συμμετοχή μας στο πακέτο Γιούνκερ θα αποτελέσουν την αναπτυξιακή ένεση που χρειαζόμαστε».

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η συμφωνία αποτελεί αναγκαία αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για την ανάπτυξη. «Χρειάζεται για να μπορέσουμε να ανατάξουμε τη δύσκολη θέση της ελληνικής οικονομίας να αντιμετωπίσουμε ένα βασικό πρόβλημα. Αυτό που ονομάζουμε στην Ελλάδα διαπλοκή των συμφερόντων. Συνιστά διαπλοκή στην Ελλάδα το γεγονός ότι το τρίγωνο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τραπεζών και πολιτικών έχει καταστήσει βασικό τρόπο του πλουτισμού στην Ελλάδα όχι την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά το να παίρνει κανείς πολιτικό μέρισμα από το κράτος. Ο παρασιτισμός δηλαδή αντί της επιχειρηματικότητας ως βασικό μέσο πλουτισμού».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar rmhtsos

    κατσουγκάλε εντάξη τα βολεψες τα φιλαράκια σου να πέσει η προμήθεια , ΠΛΑΙΟΞΕΦΤΙΛΙΣΜΈΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΉ

  2. avatar Χρήστος

    Μιλάνε όλοι για την διαπραγμάτευση, μιλά και το 12άρι της Γιουροβίζιον!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει