«Η κάλπη που ζωγράφισε ο Τσίπρας προχθές στη Βουλή, όπως την είδα μου μοιάζει περισσότερο με κάλπη δημοψηφίσματος και όχι με κάλπη εκλογών» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως ο ίδιος πιστεύει ότι «το δημοψήφισμα αν θα γίνει θα είναι συμφωνημένο και με τους εταίρους μας», ενώ συμπλήρωσε ότι δε θα χρειαστεί να γίνει δημοψήφισμα γιατί θα υπάρξει συμφωνία η οποία θα ψηφιστεί από το 100% των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα καταβάλλει την Τρίτη τα 744 εκατομμύρια στο ΔΝΤ, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε ότι «κάνουμε κάθε προσπάθεια για έναν έντιμο συμβιβασμό. Είναι υποχρεωμένη η Ε.Ε. να αποδεχθεί τις προτάσεις μας και να ανοίξει τη ρευστότητα από την ΕΚΤ», ενώ επέκρινε τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας ότι κακώς δεν επιστρέφει τα 3,1 δισ. προς την Ελλάδα που είναι δικά της χρήματα. «Δεν έχει καμία δικαιολογία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι μαζί στο Eurogroup οι κύριοι Βαρουφάκης και Τσακαλώτος είπε ότι ο πρώτος θα είναι σίγουρα και παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης έβαλε ψηλά τον πήχη της διαπραγμάτευσης και παγκοσμιοποίησε το ελληνικό πρόβλημα»

Για το θέμα που δημιουργήθηκε για την Τράπεζα της Ελλάδος, είπε ότι «εμείς έχουμε ένα πρόβλημα με το mail που εστάλη, αλλά πριν δώσει κάποιος εξηγήσεις δεν μπορείς να ζητάς παραίτηση του κ. Στουρνάρα».

Σε ερώτηση για τα νταούλια των αγορών για τα οποία μιλούσε ο κ. Τσίπρας προεκλογικά, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι αυτό σήμερα γίνεται πράξη.

Ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε επίσης ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό και τόνισε ότι ορισμένοι ακραίοι κύκλοι στην Ευρώπη, δε θέλουν να κερδίσει η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση, για να μην παραδεχτούν την αποτυχία της πολιτικής τους

Όσον αφορά την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν πρέπει να δίνουμε την εικόνα της σύγκρουσης.