Περισσότερες διευκρινίσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση ζητά τη μεταφορά των αποθεματικών 1.500 φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε ειδικό λογαριασμό διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αναφερόμενος στη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι «δεν εξηγήθηκε ότι υπάρχει αυτή η τεράστια ανάγκη για τις επόμενες 15 ημέρες. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμα και αν η μεταφορά των αποθεματικών αφορούσε μία διαδικασία με χρονικό ορίζοντα που περιγράφονταν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τότε να είστε σίγουροι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση όπως είχε βάλει και πλάτη και πριν δύο και τρία χρόνια,  θα έκανε το ίδιο»

Επιπλέον, ο κ. Πατούλης εξήγησε ότι δεν είναι η πρώτο φορά που «μπαίνει χέρι» στα αποθεματικά των δήμων, αλλά η πρώτη που γίνεται με ΠΝΠ.

«Θα σας έλεγα ότι κάθε φορά η τοπική αυτοδιοίκηση βάζει πλάτη. Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που νομοθετείται κάτι τέτοιο» σημείωσε ο κ. Πατούλης, διευκρινίζοντας ότι «θα έλεγα ότι δεν μας τα έδιναν μέχρι τώρα για την ακρίβεια».

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης επανέλαβε ότι μέχρι της 7 Μαΐου που γίνεται η συνεδρίαση για την τοπική αυτοδιοίκηση, η ΚΕΔΕ αποφάσισε να μη συμμορφωθεί με την ΠΝΠ.