Ρεκόρ προσέλευσης αναμένεται να καταγράψουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με αυτές των παρελθόντων ετών, και τώρα εξετάζεται επίσημα το ενδεχομενο να μην κλείσουν οι κάλπες στις 19:00, αλλά αργότερα.

Θυμίζουμε.ότι από τις 07:00 το πρωί και μέχρι τις 17:00 το απόγευμα είχαν ψηφίσει πάνω από 220.000 πολίτες, ξεπερνώντας ήδη τον αριθμό των 215.000 που είχαν μετάσχει το 2017, όπου πρόεδρος είχε εκλεγεί η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως  κάθε λεπτό προσέρχονται περίπου 500 πολίτες. Με αυτό το ρυθμό είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν συνολικά πάνω από 300.000 φίλοι και μέλη του κινήματος. 

 Αυτή την ώρα συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ για να αποφασίσει παράταση της ψηφοφορίας, ενδεχομένως έως τις 20:00 το βράδυ. Ήδη ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε λόγω της αυξημένης συμμετοχής να δοθεί παράταση ώστε να μπορέσουν όλοι να ψηφίσουν.

Από το «στρατόπεδο» του Ανδρέα Λοβέρδου δηλώνουν θετικοί σε μια τέτοια εξέλιξη καθώς και ο ίδιος είχε ζητήσει εγκαίρως να στηθούν περισσότερες κάλπες πανελλαδικά ώστε να διευκολυνθεί η ροή της ψηφοφορίας, αν και το αίτημα δεν είχε γίνει δεκτό.

Ωστόσο δεν έχουν πρόβλημα στο να κλείσουν οι κάλπες ακόμα και στις 21:00 το βράδυ.Η πλευρά Ανδρουλάκη δηλώνει επίσης θετική στην προοπτική παράτασης της ψηφοφορίας αλλά αφήνει αιχμές για την πρωτοβουλία Παπανδρέου θεωρώντας ότι το κάνει για λόγους εντυπώσεων.

Όσον αφορά τον Παύλο Χρηστίδη, δηλώνει και αυτός θετικός σε μία ενδεχόμενη παράταση, όπως και ο Παύλος Γερουλάνος με τον Χάρη Καστανίδη.