Καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, όπου και ψήφισε στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

«Καλώ τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους στις σημερινές διαδικασίες. Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη δημοκρατία μας η δημοκρατική παράσταση και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας και δύναμη ρεαλισμού να ξαναπρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έναντι της ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ», δηλώσει αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ σε ερώτηση για τη συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία στην Κρήτη απάντησε:

«Μεγάλη η τιμή μου ότι εδώ από τη γενέτειρά μου την Κρήτη υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον, είναι μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή των πολιτών και πιστεύω ότι αυτή η μαζική συμμετοχή είναι η μεγάλη πολιτική προίκα της παράταξης για την επόμενη μέρα και η σφραγίδα της ενότητας. Μιας ενότητας που έχουμε πολύ ανάγκη, μιας ενότητας που είναι και η σημαντική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας, της Φώφης Γεννηματά».