«Εξ αρχής έχουμε τοποθετηθεί υπέρ της επίταξης του ιδιωτικού συστήματος υγείας, έχουμε μιλήσει για την ενοποίηση του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα σε όλη τη φάση της πανδημίας και τη χρήση αναλόγως των συνθηκών κάθε φορά. Αυτά ταυτόχρονα βεβαίως με την ενίσχυση του ΕΣΥ σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό ( αύξηση γιατρών και νοσηλευτών πράγμα το οποίο δεν συνέβη). Είμαστε λοιπόν εξ αρχής υπέρ ενός συνολικού σχεδίου ώστε να διασφαλιστεί η επαρκής και αξιοπρεπής νοσηλεία των πολιτών» επισημαίνει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Στη συνέχεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως «δεν δικαιολογείται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας να πεθαίνουν άνθρωποι με ένα σωλήνα στην τραχεία σε ράντζα έξω από ΜΕΘ. Αυτά τα παρακολουθούσαμε με τρόμο να συμβαίνουν στη γειτονική μας χώρα, στην αρχή της πανδημίας, τότε που προφανώς καμία χώρα δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τη νέα αυτή συνθήκη».

Σύμφωνα με τη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «στην πρώτη φάση της πανδημίας που πήγε καλά, όλοι πιστώσαμε αυτή την επιτυχία στην κυβέρνηση. Είναι προφανές όμως ότι μία κυβέρνηση δε μπορεί μόνο να πιστώνεται επιτυχίες. Χρεώνεται και τις αποτυχίες. Και οι τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι αποτυχία. Η πρωτιά της χώρας σε θανάτους ανά εκ. πολιτών είναι αποτυχία! Το γεγονός ότι οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, ότι το υγειονομικό προσωπικό είναι εξαντλημένο, ότι οι γιατροί παραιτούνται είναι αποτυχία! Οι ευθύνες για την αποτυχία αυτή φέρουν αποκλειστικά το ονοματεπώνυμο του κ. Μητσοτάκη γιατί ο ίδιος επέλεξε να κυβερνά  με υπερσυγκεντρωμένες εξουσίες στο Μαξίμου. Μία χαρακτηριστική σημειολογική παρατήρηση: δεν έχουμε ακούσει οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος να βγαίνει για να ανακοινώσει κάτι και να μη λέει ότι αυτό γίνεται στο όνομα του κύριου Μητσοτάκη.

Αυτός λοιπόν ο «επιτελικός δεσπότης» υπογράφει ό,τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, εν προκειμένω την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και την αποτυχημένη διαχείριση  του 4ου κύματος, με τραγικές συνέπειες για την ανθρώπινη ζωή. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του δεν θέλουν να ακούν κριτική. Ζουν «προστατευμένοι» από την αμείλικτη πραγματικότητα που ταλανίζει τους πολίτες. Ε, λοιπόν θα την ακούν θέλουν δε θέλουν και όσο σκληρά απαιτείται».