Την αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών επισκέφτηκε τους Γιατρούς του Κόσμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενημερώθηκε για το ανοιχτό κέντρο διαμονής «A step forward» για ευάλωτες γυναίκες αιτούσες άσυλο και τα παιδιά τους, στις οποίες προσφέρει φιλοξενία και προστασία, μια ολιστική εξατομικευμένη φροντίδα για το διάστημα κατά το οποίο εξετάζεται το αίτημά τους για άσυλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε όλες και όλους να συμμετέχουν ενεργά στις σημερινές δράσεις αφύπνισης και αγώνα για την εξάλειψη της βίας ενάντια στις γυναίκες.

«Ήρθε η ώρα της δράσης και των αλλαγών, για να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα»

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «δεν αρκεί να πενθούμε, να καταδικάζουμε και να εξοργιζόμαστε. Είναι χρέος της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία” και οι στοχευμένες δράσεις της για την εξάλειψη» των γυναικοκτονιών. «Ήρθε η ώρα της δράσης και των αλλαγών, για να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα», τονίζει.

Να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημαΜετράμε στη χώρα μας 13 γυναικοκτονίες από τις αρχές του έτους. 13 γυναίκες δε…

Posted by Alexis Tsipras on Thursday, November 25, 2021

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι από τις αρχές του έτους μετράμε στη χώρα μας 13 γυναικοκτονίες: «Δεκατρείς γυναίκες δεν βρίσκονται ανάμεσά μας, εξαιτίας της πατριαρχίας και της βίας που η ίδια γεννά. Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια αποτυχία της κοινωνίας μας», σημειώνει. «Ασφαλώς ο σεξισμός δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο», τονίζει, «η Ελλάδα, όμως, βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο στο ευρωπαϊκό βαρόμετρο για την ισότητα των φύλων».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «η έμφυλη βία συναντάται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, στο οικογενειακό, φιλικό, αλλά και εργασιακό περιβάλλον» και ότι «οι κοινωνικές ανισότητες, τις οποίες διεύρυναν η πανδημική κρίση και η αυξανόμενη φτώχεια που υπήρξε αποτέλεσμα αυτής, επηρεάζουν ιδιαίτερα τις γυναίκες». Υπογραμμίζει ότι «αποτελεί χρέος μας απέναντι στη Δημοκρατία η διασφάλιση της ισότητας, της ισονομίας, της ευημερίας και της ασφάλειας για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια του τόπου μας» και ότι «είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε πως η πατριαρχική δομή της κοινωνίας και ο διάχυτος σεξισμός γεννούν τις αιτίες της έμφυλης βίας».

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στους Γιατρούς του Κόσμου

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.