Επίσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα είχε σήμερα στις Σέρρες ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

«Η επίσκεψή μου έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και χαρακτήρα διαλόγου με τους κατοίκους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσιρώνης που επισκέφθηκε το νομό Σερρών στο πλαίσιο περιοδείας του στη Β. Ελλάδα.

Πρώτος σταθμός του ήταν ο Προβατάς Σερρών, όπου οι κάτοικοί του εξέφρασαν παράπονα για την όδευση του αγωγού ΤΑΠ, ενώ του παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα. Σύμφωνα με τους αγρότες της περιοχής η διέλευση του αγωγού ΤΑΠ πρόκειται να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στις ρυζοκαλλιέργειές τους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το δημαρχείο Σερρών όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη.

Στη συνάντησή του με τον κ. Αγγελίδη, ο κ. Τσιρώνης ενημερώθηκε για τις περιβαλλοντικές δράσεις του δήμου, ενώ του ζητήθηκε η συνδρομή για τη χρηματοδότηση «Πράσινης Κοινότητας Ελαιώνα».

Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Περιβαλλοντικής Κίνησης που τάσσονται κατά του ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου.
Τα μέλη της κίνησης ζήτησαν άδεια από τον υπουργό να μπούνε μέσα στο κύτταρο του ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου, καθώς όπως ισχυρίστηκαν δεν τους επιτρέπεται πλέον η είσοδος σ’ αυτό, ενώ έκαναν λόγο για «συνεχές περιβαλλοντικό έγκλημα».

«Στείλτε μου εγγράφως την καταγγελία σας και θα στείλω επιθεωρητές» ήταν η απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος στην Περιβαλλοντική Κίνηση Παλαιοκάστρου.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιρώνης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρη Νότα, μετέβη στο δημοτικό διαμέρισμα Ν.Σκοπού, όπου οι κάτοικοί του, με πανό και συνθήματα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΠ, αλλά και τη δημιουργία του σταθμού συμπίεσης στην περιοχή τους.

«Το θέμα πρέπει να συνδεθεί και με το πλημμυρικό φαινόμενο», δήλωσε ο δήμαρχος Εμμ. Παππά, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει ένας σταθμός συμπίεσης φυσικού αγωγού αερίου, στο πιο χαμηλό σημείο του νομού, που πλημμυρίζει, όταν ο νομός βιώνει ακραίες καιρικές συνθήκες».