Η ελληνική πλευρά θα στείλει πολύ σύντομα λεπτομέρειες για το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων που θα προωθηθεί στο Eurogroup, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον Real FM για το πότε θα αρχίσει να «ρέει» η τελευταία δόση που δεν έχουμε πάρει των 7 δισ. ευρώ, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: «Η απελευθέρωση αυτών των χρηματικών ποσών θα γίνει –τουλάχιστον αυτή είναι η συμφωνία σε αυτήν τη συνάντηση που έγινε χθες και μένει να επικυρωθεί και από τους υπόλοιπους στο Eurogroup όταν αυτό γίνει- όταν αυτό το Eurogroup θα γίνει, το οποίο θα εγκρίνει την πρόταση, το σχέδιο με βάση τα χρονοδιαγράμματα και με βάση τις λεπτομέρειες που θα κατατεθεί από την ελληνική πλευρά».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «θα γίνει Eurogroup όταν κατατεθεί αυτό το σχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση, το οποίο υπολογίζουμε ότι θα είναι πολύ σύντομα, γιατί και η ελληνική κυβέρνηση δεν χρονοτριβούσε όλο αυτόν τον καιρό, ήταν σε μια διαδικασία εμβάθυνσης των προτάσεων που εστάλησαν από τον κ. Βαρουφάκη προς το Eurogroup. Έχουμε κάνει δουλειά το τελευταίο διάστημα, βρισκόμαστε σε θέση πολύ σύντομα να στείλουμε με λεπτομέρειες αυτό το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων που θα προωθηθεί στο Eurogroup και θα ακολουθήσει μετά η αποδέσμευση αυτών των χρηματικών πόρων».

Σε ό,τι αφορά στο πώς αντιδρά η κυβέρνηση στις ενστάσεις και τις πιέσεις των δανειστών σε σχέση με το πρόσωπο και την πολιτική του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε: «Ο κ. Βαρουφάκης τυγχάνει της απόλυτης εκτίμησης και εμπιστοσύνης της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά. Ο κ. Βαρουφάκης είναι ο υπουργός Οικονομικών και θα συνεχίσει να είναι υπουργός Οικονομικών.»

«Με βάση το έργο του και με βάση τα όσα έκανε μέχρι τώρα και όσα θα κάνει το μέλλον η κυβέρνηση θα συνεχίζει να τον εμπιστεύεται σε αυτήν την πολύ κρίσιμη θέση. Επομένως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον κ. Βαρουφάκη. Δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα προσωπικά στον κ. Τσίπρα, σε αυτές τις συζητήσεις, σε σχέση με τον κ. Βαρουφάκη», συμπλήρωσε.