Η ακρίβεια που μαστίζει την αγορά βρέθηκε στο στόχαστρο του υποψήφιου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Χάρη Καστανίδη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως ενώ πριν λίγες εβδομάδες με οδηγία της η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εισηγηθεί στα κράτη – μέλη τη μείωση των ειδικών φόρων, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδρανεί, την ώρα μάλιστα που επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη χώρα μας βάλλονται από την ακρίβεια. Αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα, η άμεση μείωσή του το επόμενο διάστημα, όπως έχουν ήδη πράξει άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφερόμενος στην πανδημία επεσήμανε πως μπορεί να αντιληφθεί τα κυβερνητικά λάθη ως προς τη διαχείρισή της, «αλλά όχι τη σχιζοφρένεια. Είναι δυνατόν ένας ανεμβολίαστος πολίτης να μη μπορεί να βγει να πιει ένα ποτό ή έναν καφέ σε εξωτερικό χώρο καταστήματος εστίασης χωρίς να έχει υποβληθεί προηγουμένως σε rapid test αλλά μπορεί να μπαίνει χωρίς το ίδιο τεστ σε λεωφορείο, στην εκκλησία ή στο σούπερ μάρκετ;».

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα Δυτικά Βαλκάνια, από την οποία «είναι πιθανό να προκύψει αστάθεια που θα επηρεάσει ζωτικά συμφέροντα και της χώρας μας» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας. Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές, «για μια νέα αρχή για τη δημοκρατική παράταξη» διευκρινίζοντας ότι στόχος του είναι από τις εκλογές, έως τον Μάρτιο, να υπάρξει μια νέα διακήρυξη αρχών «ανάλογης με την ιστορικής σημασίας διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου».