Για «φούμαρα και μπαλαμούτι» κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση για τη διαδικασία συζήτησης που θα ακολουθηθεί στη Βουλή για την παράταση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:05
03/03/2015
Για «φούμαρα και μπαλαμούτι» κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση
2
loading

«Η άρνηση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή για κύρωση την τροποποίηση – παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» που συνδέει την Ελλάδα με το EFSF και άρα με την ευρωζώνη, προσλαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά κοροϊδίας απέναντι στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και το Σύνταγμα της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να προτίθεται να ακολουθήσει τη  διαδικασία τους άρθρου 142Α, «δηλαδή να διεξαχθεί μια σύντομη συζήτηση στην οποία λαμβάνουν το λόγο μόνο ο Πρωθυπουργός για δέκα λεπτά και οι αρχηγοί των κομμάτων για πέντε λεπτά ο καθένας! Ούτε καν μια προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων! Και φυσικά χωρίς δικαίωμα λόγου των βουλευτών, χωρίς ψηφοφορία και χωρίς να παράγονται νομικά αποτελέσματα» προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Επειδή δημοσιογραφικά η «Κύρια Σύμβαση Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» ονομάζεται χάριν συντομίας «δανειακή σύμβαση», η κυβέρνηση – εκβιάζοντας δημόσιους λειτουργούς με την απειλή του κινδύνου να μείνει η χώρα ξεκρέμαστη – προβάλλει έναν παιδαριώδη ισχυρισμό. Ότι μια ιδιόμορφη και πολύπλοκη σύμβαση όπως η Κύρια Σύμβαση Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης, που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και συνιστά τη νομική βάση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, μια σύμβαση που έχει συναφθεί το 2012 δυνάμει ειδικού νομού και είχε παραταθεί το Δεκέμβριο του 2014 πάλι δυνάμει ειδικού νόμου, μπορεί να παραταθεί ως κοινή και απλή δανειακή σύμβαση, όπως χιλιάδες άλλες που έχει συνάψει διαχρονικά το ελληνικό δημόσιο, με μόνη την υπογραφή του υπουργού οικονομικών» αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ.

«Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και αποφεύγει τη Βουλή γιατί φοβάται τις αντιδράσεις βουλευτών της αλλά και υπουργών και γιατί θέλει να συντηρεί το ψέμα ότι αυτή δεν δεσμεύεται από το τρέχον πρόγραμμα και δεν υπερψήφισε αυτά που κατηγορούσε» σημειώνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση να σεβαστεί τη συνταγματική νομιμότητα.

«Στο εσωτερικό της χώρας οι ίδιοι οι πολίτες θα αντιληφθούν πολύ σύντομα, στην πράξη, την βαριά κοροϊδία. Τα φούμαρα και το μπαλαμούτι επί της ουσίας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η κυβέρνηση, αρνούμενη να αναλάβει τις αναγκαίες δεσμεύσεις με συνταγματικά νόμιμο τρόπο αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη διαπραγματευτική θέση της χώρας γιατί τροφοδοτεί τη δυσπιστία κυβερνήσεων και θεσμών. Δυστυχώς η κυβέρνηση – ακόμη και τώρα – εξακολουθεί να νομίζει ότι διεθνής διαπραγμάτευση σημαίνει θεσμικά τεχνάσματα, ακκισμοί, συνεντεύξεις για εσωτερική κατανάλωση, συνεχές άνοιγμα περιττών μετώπων με άλλα κράτη και ευρωπαϊκούς θεσμούς» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar amonilot

    Για να νομιμοποιηθούν οι αλητ...ς σας; Κρυφτείτε στο λαγούμι σας και μη μιλάτε καλύτερα γιατι σας ακούνε. Εδώ δεν ισχύει το αξίωμα του Δημτικού σχολείου, ότι όποιος φωνάζει πιο δυνατά έχει δίκιο. Τέλος αυτά, καταστροφείς της ζωής μας.

  2. avatar κυνικοςΔιογενης

    Για να μιλά το ΠΑΣΟΚ για μπαλαμούτι, κάτι παραπάνω θα ξέρει...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει