Μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος κοινοποιεί το κάλεσμα του κόμματος στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που οργανώνονται αύριο, Πέμπτη, και το προσεχές Σάββατο.

«Τις τελευταίες μέρες οι φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τα απομεινάρια της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, υπενθυμίζουν ότι ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής το αυγό του φιδιού δεν εξαφανίστηκε», σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος.

Την ίδια ώρα, «η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την έξαρση της ακροδεξιάς βίας, και επενδύει για ακόμα μία φορά στην ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, δίνοντας άλλοθι στους φασίστες», σύμφωνα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καλεί σε μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται αυτές τις ημέρες:

  • Πέμπτη, 7/10 στις 18:30 στο Εφετείο
  • Σάββατο, 9/10 στις 15:00 στην πλατεία Ομονοίας», προσθέτει.

Η ανάρτησή του στο Facebook:

Τις τελευταίες μέρες οι φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τα απομεινάρια της νεοναζιστικής…

Posted by Dimitris Tzanakopoulos – Δημήτρης Τζανακόπουλος on Wednesday, October 6, 2021

Ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων

«Ένα χρόνο από την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας Χ.Α. Ένα χρόνο μετά τη λαοθάλασσα έξω από το Εφετείο. Ένα χρόνο μετά, τα απομεινάρια του νεοναζισμού βγαίνουν ξανά από τις θλιβερές και σκοτεινές τους τρύπες. Οι τραμπουκισμοί και οι δολοφονικές επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Αττικής εναντίον μελών της ΚΝΕ και της ΚΕΕΡΦΑ, αναδεικνύει ότι η υπόθεση της πάλης κατά του φασισμού είναι ακόμα μπροστά μας. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα», αναφέρει από την πλευρά του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο Τομέας Δικαιωμάτων καλεί σε μαζική συμμετοχή σε όλες τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και μοτοπορείες, που διοργανώνονται αυτές τις ημέρες. Και το Σάββατο στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας στις 3μμ», καταλήγει η ανακοίνωση.