Εν αναμονή των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου να ξεκινήσει συζητήσεις με την Αθήνα βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ. Στην πρώτη τοποθέτησή της επί της πρότασης του Γιάννη Βαρουφάκη που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι αρνείται να σχολιάσει «μεμονωμένα» «όλες τις λεπτομέρειες που διαδίδονται».

Σύμφωνα με το Reuters, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης η κ. Μέρκελ ερωτήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ποια στάση τηρεί το Βερολίνο. Όπως ανέφερε η ίδια, η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη τα σχέδιά της αναφορικά με το χρέος, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τη νέα δήλωση του έλληνα υπουργού Οικονομικών, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν ζητά πλέον διαγραφή αλλά ανταλλαγή του ελληνικού χρέους.

«Είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη πάνω στη θέση της, κάτι που είναι παραπάνω από κατανοητό, αν σκεφτεί κανείς πόσες λίγες ημέρες ανέλαβε καθήκοντα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ έρχονται δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο.