Για την χρησιμότητα της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Η τρίτη δόση θα πρέπει να γίνει σε όλους όσοι εμβολιάστηκα νωρίς (σ.σ. ενδεχομένως πριν από 6 – 8 μήνες σύμφωνα με πληροφορίες)», όπως είπε, προσθέτοντας ότι αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Πρόσθεσε δε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία. «Πιστεύω σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον και περισσότερους εκπαιδευτικούς.

Από αύριο που ξεκινά η σχολική χρονιά, θα έχουμε 11.000 τακτικούς εκπαιδευτικούς, κάτι που είχε να γίνει από το 2010. Πρόθεσή μας να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά και κάνω έκκληση στους γονείς να μιλήσουν στους παιδιάτρους για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών στα παιδιά».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.