Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση άσκησε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή το νέο κύμα ακρίβειας που μαστίζει την αγορά. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open επεσήμανε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί από τον Ιούλιο την κυβέρνηση να συζητήσει στη Βουλή το θέμα της επερχόμενης τότε ακρίβειας, αλλά εκείνη δεν το έπραξε ποτέ.

«Άκουσα σήμερα το πρωί τον αναπληρωτή υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα να αναρωτιέται πότε μίλησε ο Τσίπρας για ακρίβεια. Συνάγουμε από αυτό δηλαδή κατά τα λεγόμενα του κ. Πέτσα, πως εάν δεν μιλήσει ο Τσίπρας για ακρίβεια, η ΝΔ δεν βλέπει την πραγματικότητα της εκτινασσόμενης ακρίβειας. Αφήνοντας τις φαιδρότητες κατά μέρος θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει μιλήσει για το κύμα ακρίβειας από το Μάιο! Τον Ιούλιο δε, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα επίκαιρη επερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς με αυτό ακριβώς το θέμα. Δεν ήρθαν ποτέ στη Βουλή να το συζητήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σχολιάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο ίδιο κανάλι χθες το βράδυ, επεσήμανε πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται ως φαιδρότητα την εστίαση του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης στον εμβολιασμό Πολάκη. «Αντιλαμβάνεστε ότι η πορεία των εμβολιασμών δεν μπορεί να εξαρτάται από κανέναν Πολάκη ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, δεν είχε δηλώσει και ποτέ αντιεμβολιαστής. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις αντιφάσεις και τα κενά διαχείρισης της πανδημίας, για τη σύγχυση που δημιούργησε στον κόσμο με τα εμβόλια (θυμίζω ξανά το παράδειγμα Astra Zeneca) για τις υποσχέσεις, για τα διαγγέλματα νίκης επί του κορωνοϊού, είναι προφανείς και αδιαμφισβήτητες. Ως εκ τούτου ας μην προσπαθούν να «στρίψουν δια του Πολάκη». Υπενθυμίζω ξανά – για όποιον δεν έχει ενημερωθεί μέχρι στιγμής – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνάει τα δύο τελευταία χρόνια. Προτρέπω λοιπόν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιδείξει την αρμόζουσα σοβαρότητα και να κυβερνήσει τη χώρα για την οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη. Για ό,τι συμβαίνει».