Συνάντηση με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος Κρις Μέρφι και Τζον Όσοφ είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλωσόρισε τις πολιτικές πρωτοβουλίες του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και τη στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων στις ΗΠΑ, καθώς και για την άρση των πατεντών στα εμβόλια.

Επίσης, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ που καθιερώθηκε το 2018, είναι ιδιαίτερα σημαντική αλλά πρέπει να γίνει σε αμοιβαία επωφελή βάση για να έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η δημιουργία κλίματος διαλόγου και η επιστροφή σε συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού από εκεί που σταμάτησαν, στο Κρανς Μοντάνα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Δύση και ειδικότερα οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε σχέση με το Αφγανιστάν και την αποτροπή μιας νέας ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης. Οι ΗΠΑ «οφείλουν να στηρίξουν τις γειτονικές στο Αφγανιστάν χώρες αλλά κυρίως να αποδεχθούν την επανεγκατάσταση Αφγανών προσφύγων από αυτές», επεσήμανε.

Οι Γερουσιαστές αναφέρθηκαν στην πολιτική Μπάιντεν στην οικονομία και στη σημασία των διμερών σχέσεων ενώ εξήραν τη σημασία που είχε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, όσο και για την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται πως με τους δύο Δημοκρατικούς Γερουσιαστές που βρέθηκαν στη χώρα μας συναντήθηκε, νωρίτερα σήμερα, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.