Έλλειψη ικανών στελεχών από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας που θα κάλυπταν τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας βλέπει το Κίνημα Αλλαγής που τονίζει ως εξαιτίας αυτού του γεγονότος ο πρωθυπουργός κατέφυγε σε μεταγραφή πολιτικών από το χώρο της κυπριακής δεξιάς, αναφερόμενο στην υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου τονίζεται χαρακτηριστικά πως υπάρχει «απόλυτη ένδεια στελεχών στην Νέα Δημοκρατία και έτσι ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει τώρα σε μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς (στελεχών της ΔΗΣΥ) από την Κύπρο».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ακόμα πως πρέπει να «κρατάμε μικρό καλάθι για το αποτέλεσμα, μια και η αποτυχημένη πολιτική της ΝΔ στο σύστημα πολιτικής προστασίας -που κατευθύνεται από την Μαξίμου Α.Ε.- παραμένει».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και σχολιάζοντας την επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη επεσήμανε ότι «η ΝΔ δημιουργεί την πιο μεγάλη, σε πλήθος συμμετεχόντων, κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Αυτό καθίσταται άκρως προβληματικό. Φτιάχνει ένα υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στο οποίο βάζει δύο υπουργούς για να αντικαταστήσουν τον κ. Αποστολάκη. Προφανώς ο πρωθυπουργός με την υπουργοποίηση του κ. Στυλιανίδη επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ έχει ένδεια στελεχών. Ούτε μητρώο στελεχών, ούτε Κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε παλιότερα ή νεότερα στελέχη της ΝΔ του έκαναν για να καλύψει αυτό το κενό. Ο καθένας στο τέλος κρίνεται εκ του αποτελέσματος και όταν έρθει η ώρα ο ελληνικός λαός θα επιλέξει για το αν θέλει να επιβραβεύσει ένα μοντέλο διακυβέρνησης που έχει να κάνει μόνο με την επικοινωνία και όχι την πολιτική ουσία. Είναι πασιφανές ότι όλο αυτό γίνεται για να καλύψει το ναυάγιο της επιλογής Αποστολάκη. Μια μεταγραφή για να καλύψει το επικοινωνιακό φιάσκο και τις αντιδράσεις των οπαδών της ΝΔ».