Σαφέστατο μήνυμα ότι «ο ελληνικός πληθυσμός έχει το δικαίωμα να εκλέξει μία Βουλή και μία κυβέρνηση, όπως αυτός θεωρεί σωστό» έδωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, προσθέτοντας ότι θεωρεί «περιττό να διαμηνύει κάποιος σε μία χώρα, που βρίσκεται προ εκλογών, τις απόψεις του για το πώς κανείς βλέπει όλα αυτά».

Απορρίπτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την όλη συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, την οποία επέκρινε ως «άχρηστη έπαρση», ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών επισήμανε: «Η Ελλάδα τήρησε στο παρελθόν τις υποχρεώσεις και δεν έχω καμία αμφιβολία πως αυτό θα συμβεί και στο μέλλον».

Την άποψη πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, εξέφρασε, επίσης σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, και ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, τονίζοντας ότι αυτήν τη στιγμή δεν θεωρεί σκόπιμη μία συζήτηση για το ερώτημα σχετικά με μία έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή από το ευρώ. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα θα συνεχίσει με τα προγράμματα και πιθανόν θα μπορέσει και μετά τις εκλογές να συνεχίσει τη συνεργασία με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Η χώρα χρειάζεται αυτήν τη βοήθεια» συμπλήρωσε.