«Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το δήθεν νέο σχολείο, οικοδομούνται νέοι ταξικοί φραγμοί και στο περιεχόμενο της γνώσης», τόνισε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση του ν/σ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και τις προηγούμενες, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «στηρίζουν και εφαρμόζουν την ίδια ταξική πολιτική και είναι υπέρ της ενίσχυσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης και απαξίωσης του δημόσιου σχολείου».

«Η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, δεν ήταν επί της ουσίας του νομοσχεδίου και για το γεγονός ότι οικοδομούνται νέοι ταξικοί φραγμοί αλλά περιορίστηκε στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που είναι μεν ένα υπαρκτό πρόβλημα, ωστόσο από μόνο του δεν λύνει το ζήτημα της ισότητας στην ταξική κοινωνία, της ισότητας των παιδιών της εργατικής- λαϊκής οικογένειας και της εργατικής τάξης», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαρήγα και προσέθεσε:

«Η συζήτηση που έγινε χτες και σήμερα είχε τα μάτια στην επόμενη κάλπη, ψηφοθηρικά και στη ζύμωση των επόμενων κυβερνητικών συνεργασιών. Από τη στιγμή που είστε υπέρ της ιδιωτικής παιδείας, ας μην κάνετε και ότι σας χωρίζει χάος από τη ΝΔ. Το ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο δεν καθιερώθηκε ποτέ στην Ελλάδα από καμία κυβέρνηση. Ούτε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ούτε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πήρατε μέτρα περιορισμού της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ούτε αναβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας».