«Σήμερα είναι μία “μαύρη” επέτειος για τη χώρα, καθώς συμπληρώνονται 3 χρόνια από την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Την ημέρα που 102 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα, πληρώνοντας λάθη και ανεπάρκειες. Ένα είναι βέβαιο. Όλα τα θύματα θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και την καρδιά μας. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί», υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι που στοίχισαν τη ζωή 102 συνανθρώπους μας.

Στο μήνυμα του επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Αττικής με συνεχείς παρεμβάσεις και σχέδιο θωρακίζει την περιοχή, «ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία» και με στοχευμένες δράσεις στηρίζονται οι πληγέντες, για να επανέλθει η κανονικότητα στην περιοχή.

«Αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε και να συμβάλουμε στη θεραπεία των πληγών των κατοίκων της περιοχής. Στόχος είναι μέσα από την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στη διάθεση μας, να συμβάλλουμε έμπρακτα στην υποστήριξη των πληγέντων. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες», σημειώνει ο περιφερειάρχης.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, με την ίδια αφορμή, ο κ. Πατούλης έγραψε: «102 συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους από την ανεπάρκεια και την εγκατάλειψη στην τύχη.

Όλοι τους πρέπει να μείνουν για πάντα χαραγμένοι στο μυαλό και την καρδιά μας.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.