Με την θετική ψήφο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ υπερψηφίσθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Οργανισμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ το καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα 25.

Με ευρεία πλειοψηφία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, υπερψηφίσθηκε η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις διατάξεις για την επιτάχυνσης των συνταξιοδοτικών δικών, για την χορήγηση αποζημιώσεων σε ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, την τροποποίηση του άρθρου 54 του Κώδικα περί Δικηγόρων σχετικά με τις ευθύνες των δικηγορικών εταιρειών, καθώς και του άρθρου 42 του ν.4194/2013 που αφορά την αυτοτέλεια εμμίσθου δικηγόρου. Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 την καταψήφισαν, ενώ η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών».

Η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την επίδειξη από τους εργαζόμενους του πιστοποιητικού εμβολίου ή βεβαίωσης νόσησης στους εργοδότες τους, καθώς και της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε δομές πρόνοιας, έλαβε την θετική ψήφο της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ ενώ την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25. 

H τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορούσε τις επιχορηγήσεις του ΕΛΓΑ καθώς και ρυθμίσεις για να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις του Οργανισμού προς τους πληγέντες από τον ανοιξιάτικο παγετό του 2021, υπερψηφίσθηκε από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, ενώ «παρών» δήλωσαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25.

Τέλος, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αφορά διατάξεις για τον έλεγχο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Αυθεντικότητας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις, υπερψηφίσθηκε από τη ΝΔ, ενώ την καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.