Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρη Κουκουλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, σύσκεψη που οργανώθηκε από την περιφέρεια Κρήτης για τη νέα ΚΑΠ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κουκουλόπουλος, μιλώντας στην σύσκεψη των φορέων τόνισε, ότι η Κρήτη δεν θα είναι αδικημένη, αλλά κερδισμένη από την νέα ΚΑΠ, ενώ προγραμματίζεται να δοθούν στο νησί περίπου 600 εκατομμύρια από τα 4 δις ευρώ συνολικά που είναι οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε, ότι αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα τρία μεγάλα έργα: η εκτροπή του Πλατύ Ποταμού και τα έργα στις Λιθίνες Λασιθίου και Ταυρωνίτη Χανίων, τα οποία «απογειώνουν», όπως είπε χαρακτηριστικά, την Κρήτη.

Αναφερόμενος στην αναμπέλωση υπογράμμισε, ότι «πρέπει να πάμε μεθοδικά στοχευμένα με βάση τις επιστημονικές μελέτες, να πάμε σε μηδενική βάση με την περιφέρεια Κρήτης μπροστά και όλους τους παραγωγούς οργανωμένους σε ομάδες παραγωγών».

Επίσης σημείωσε, πως «αν θέλουμε να κάνουμε την ειρηνική επανάσταση εδώ στην Κρήτη πρέπει να ξαναδούμε σε νέα υγιή βάση τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών» .

Ο κ. Κουκουλόπουλος, αναφερόμενος στη νέα ΚΑΠ, τόνισε, ότι δίνει λεφτά σε αυτόν που παράγει, υπογραμμίζοντας, ότι στόχος είναι να αμειφθεί ο παραγωγός και να ανέβει η παραγωγή κρατώντας πολύ ψηλά την ποιότητα.

Ακόμη ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την συνεργασία σε θέματα ανάπτυξης του νησιού και τις προτεραιότητες που δίνονται στα μεγάλα έργα.

Καλωσορίζοντας τον κ. Κουκουλόπουλο, ο περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε, ότι ο αγροτικός τομέας είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού, ότι θα πρέπει να γίνουν τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα, καθώς και ότι, ενόψει της νέας ΚΑΠ, η Κρήτη δε θα πρέπει να είναι αδικημένη.

Ο κ. Αρναουτάκης, πρόσθεσε, ότι υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο για όλα τα θέματα που αφορούν στο νησί προς όφελος των αγροτών και προς όφελος των ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν στην ύπαιθρο.

Τέλος, τον υπουργό καλωσόρισε στη σύσκεψη και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Θεανώ Βρέντζου, η οποία και έθεσε τις προτεραιότητες στα θέματα ανάπτυξης του αγροτικού, κτηνοτροφικού τομέα.