Κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις, πραγματοποιούνται οι αποζημιώσεις στις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Απλήρωτα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας» είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «η καταβολή των αποζημιώσεων στις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας γίνεται κανονικά, χωρίς να έχουν αναφερθεί καθυστερήσεις. Κατ’ εξαίρεση, καθυστέρησε η καταβολή αποζημίωσης σε Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) μόνο στην 114 Πτέρυγα Μάχης, για διαδικαστικούς και λογιστικούς λόγους, ενώ επίκειται, σε σύντομο χρόνο, η επίλυση του ζητήματος».

Αναφορικά με τη μετακίνηση των ΟΒΑ από τις οικείες τους προς τις μονάδες τους κατά τις αργίες, ο Ν. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «εφαρμόζονται οι διατάξεις του ΠΔ 200/93, ενώ η υπηρεσία εξαντλεί όλα τα διατιθέμενα μέσα για την εξυπηρέτηση του προσωπικού και μάλιστα πέραν των προβλεπομένων».

«Τόσο οι οικονομικές αποδοχές όσο και το εργασιακό καθεστώς των ΟΒΑ είναι απολύτως σαφή στις εγκυκλίους, οι οποίες εκδίδονται πριν τον εκάστοτε διαγωνισμό πρόσληψής τους» καταλήγει στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.