Πάνω από 400.000 ευρώ θα πληρώσει η Βουλή και κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός την καθυστέρηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να εκδώσει τις τελικές αποφάσεις που ανατρέπουν την εκλογική σειρά σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις μετά τις ανάλογες προσφυγές στο εκλογοδικείο.

Θυμίζουμε ότι προ ημερών η Δικαιοσύνη αποφάσισε να δικαιώσει τις ενστάσεις του Κώστα Κόλλια της Νέας Δημοκρατίας που κατήλθε υποψήφιος στο νομό Κορινθίας και του Άγγελου Τόλκα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που κατήλθε στην Ημαθία, με αποτέλεσμα να ορκιστούν την περασμένη εβδομάδα βουλευτές, δύο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές, αντικαθιστώντας τη Μαριλένα Σούκουλη και τη Φρόσω Καρασαρλίδου αντίστοιχα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Βουλή να καλείται τώρα να καταβάλλει τους μισθούς δύο ετών στους νεοορκισθέντες (τη λεγόμενη «βουλευτική αποζημίωση»), χωρίς να παίρνει τα χρήματα πίσω από αυτούς που βρίσκονταν στη θέση τους επί 24 μήνες.

Εάν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή που δικαιώθηκε στο εκλογοδικείο τον περασμένο Ιανουάριο (έλαβε τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ) και πήρε αναδρομικά όλους τους μισθούς από τον Ιούλιο του 2019 που στήθηκαν οι κάλπες μέχρι τη στιγμή που δικαιώθηκε, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό που όντως ξεπερνά τις 400.000 και ότι επί της ουσίας η Βουλή των Ελλήνων πληρώνει 303 βουλευτές και όχι 300 (για την ακρίβεια έναν επιπλέον βουλευτή μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο και δύο επιπλέον μέχρι το τέλος του περασμένου μήνα).  

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κουρουμπλής πήρε τη θέση του κ. Θανάση Παπαχριστόπουλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς βέβαια να κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα που του κατέβαλλε η Βουλή όλο το προηγούμενο διάστημα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα καθώς «τα δούλεψε».