Για ακροδεξιά στροφή κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την πρόσφατη στάση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και την ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσου Γαϊτάνη, ο οποίος καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι για μια ακόμη φορά».

Και προσθέτει: «Στο ευρωκοινοβούλιο η Νέα Δημοκρατία, μη ικανοποιημένη με την έκθεση της επιτροπής FEMM για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων, η οποία θεωρεί την άμβλωση θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, ψήφισε να απορριφθεί η έκθεση ως απαράδεκτη. Αυτό η Νέα Δημοκρατία το έπραξε από κοινού με τα πιο αντιδραστικά και ακροδεξιά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια σήμερα, η ΝΔ υπερψήφισε τα “εναλλακτικά ψηφίσματα” υπερσυντηρητικών πλευρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ενσωματώνουν λόγο ο οποίος υποσκάπτει τα Δικαιώματα Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (SRHR) και ενθαρρύνει τους αρνητές του θεμελιώδους δικαιώματος των γυναικών στην Υγεία, την Αυτοδιάθεση και την Αξιοπρέπεια».

Καταλήγοτνας, αναφέρει: «Ο κ. Γαϊτάνης συνεχίζει την παράδοση του κ. Ρωμανού. Καταφεύγει στα ψέματα και επιβεβαιώνει ότι η ακροδεξιά στροφή του κ. Μητσοτάκη έχει πλέον συντελεστεί σε όλα τα επίπεδα» και καταλήγει: «Το ερώτημα προς τη ΝΔ είναι απλό: ψήφισαν ή δεν ψήφισαν τις προτάσεις της ακροδεξιάς;».