Σε αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, εξελίχθηκε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το εργασιακό καθεστώς των σχολικών τροχονόμων.

Την ερώτηση είχε απευθύνει στον υπουργό Εσωτερικών ο κ. Καραθανασόπουλος ζητώντας από την κυβέρνηση να απαντήσει αν θα προχωρήσει στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τους σχολικούς τροχονόμους και αν θα καλύπτεται ασφαλιστικά η εργασία τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ανοιχτός να ξεκινήσει το υπουργείο μια διαδικασία για την ανεύρεση ενός θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των σχολικών φυλάκων, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια εργασία, η οποία ξεκίνησε ως εθελοντική αλλά έχει πλέον καθιερωθεί στην κοινωνία και στη συνείδηση όλων των πολιτών που πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο και βλέπουν την ανάγκη ύπαρξης των σχολικών τροχονόμων.

Η απάντηση αυτή όμως δεν κρίθηκε επαρκής από τον βουλευτή του ΚΚΕ που είπε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει δρομολογήσει λύση και πως «οι διαπιστώσεις του υπουργού φαντάζουν λόγια του αέρα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα».

«Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι το προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας δεν είναι δικό σας, κύριε Καραθανασόπουλε, του Κομμουνιστικού Κόμματος. Βεβαίως η κυβέρνηση έχει την ευθύνη, αλλά όταν ήταν η δική σας σειρά να δείξετε μια ευαισθησία, απέναντι σε δικούς σας εργαζομένους, τους απολύσατε από τον “902” και μάλιστα με όρους μνημονιακούς» σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών πυροδοτώντας την αντίδραση του κ. Καραθανασόπουλου που σχολίασε ότι ο κ. Ντινόπουλος «θα χαρακτηριστεί ως ο υπουργός του αντικομμουνισμού».