«Οι εμβολιασμοί δεν έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα με το ρυθμό που θα έπρεπε ώστε να έχει χτιστεί το απαιτούμενο τείχος ανοσίας» δήλωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «με τη χώρα παραδομένη στην ατομική ευθύνη εδώ και πολλούς μήνες και με τον κ. Μητσοτάκη να αποποιείται την ευθύνη του κράτους και την κυβερνητική ευθύνη να εκπονήσει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο τα υγειονομικά δεδομένα δεν μας επιτρέπουν αυτή τη στιγμή να αισιοδοξούμε. Άνοιξαν την οικονομία, άνοιξαν όλες τις δραστηριότητες χωρίς να έχει υπάρξει παρέμβαση στο ΕΣΥ, χωρίς κανένα σχέδιο για τον τουρισμό και φυσικά χωρίς να έχουν αλλάξει τα δεδομένα όπου υπάρχει συνωστισμός, με μόνο εργαλείο τα self-tests, ένα συμπληρωματικό δηλαδή μέτρο και εν πολλοίς μη ακριβές»  

Από την άλλη πλευρά, συνέχισε η κ. Γεροβασίλη, «σήμερα οι μόνες λειτουργίες που δεν έχουν ανοίξει και αρνείται πεισματικά η κυβέρνηση να το κάνει, είναι η λειτουργία του ελληνικού κοινοβουλίου και τα ελληνικά πανεπιστήμια, αποφεύγοντας χώρους αμφισβήτησης της πολιτικής της» Κλείνοντας, σημείωσε το εξής: «Έστω και αργά  η κυβέρνηση πρέπει να βγει από το συννεφάκι της αυταρέσκειας, να αφήσει τα ευχολόγια και να παρέμβει ουσιαστικά ώστε να αποτρέψει την απώλεια και άλλων ζωών και την περαιτέρω ζημία στην ελληνική οικονομία».