Ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προχώρησε σε άκρως προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας με αφορμή την ένταση μεταξύ Δένδια – Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

«Συγχαίρω ειλικρινά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και έβαλε τον Νίκο Δένδια στη Θέση του. Είδε τα νύχια της Τουρκίας. Θέλω επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Πρόερο Ερντογάν που καθοδήγησε τον Τσαβούσογλου», ανέφερε αρχικά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί σύμφωνα με το Anadolu.

Στη συνέχεια ο Μπαχτσελί πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι η μόνη που απειλεί την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Η Ελλάδα που έχει οπλίσει τα 12 νησιά με όπλα και στρατιώτες, νησιά η μη στρατιωτική φύση των οποίων εξασφαλίζεται από συμφωνίες, είναι ένοχη και δειλή».

Μεταξύ άλλων ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε και στο θέμα της Θράκης: «Η Μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, των οποίων ο αριθμός φτάνει στις 150.000, στερούνται της επιλογής των κύριων μουφτήδων. Είναι μεγάλη αδικία και σοβαρή ανομία. Παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης».