Όσο απίστευτο και να ακούγεται, ήταν πρόταση του Γιόακιμ Φούχτελ στον δήμαρχο Αθηναίων. Ο απεσταλμένος της Άνγκελα Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία, πρότεινε στον Γιώργο Καμίνη εκδρομή με… χλαμύδες στην αρχαία Ολυμπία!

Την ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Βηματοδότης. Πριν από καιρό σε μια δεξίωση του Δήμου Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης συνάντησε για πρώτη φορά τον Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. Αφού παρουσίασε στον δήμαρχο Αθηναίων τα μέλη της ομάδας της ελληνογερμανικής συνεργασίας δεν άργησε να πετάξει την ατάκα!

«Πρότεινε με πολύ σοβαρό ύφος στον κ. Καμίνη να μαζέψει κι άλλους δημάρχους, να ντυθούν όλοι με… αρχαιοελληνικές χλαμύδες και να πάνε όλοι μαζί στην Αρχαία Ολυμπία για να συναντήσουν Γερμανούς δημάρχους (να σημειώσω από τη δική του εκλογική περιφέρεια της Βάδης- Βιρτεμβέργης – γιατί όλο αυτούς φέρνει στην Ελλάδα) ώστε να ενισχυθεί η ελληνική συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Φανταστείτε τώρα τον (σοβαρό και αυστηρό) κ. Καμίνη να φοράει αρχαιοελληνική χλαμύδα και να συνομιλεί στην Αρχαία Ολυμπία με κάποιον Γερμανό δήμαρχο, που δεν διευκρινίστηκε αν και αυτός θα φορούσε χλαμύδα (για να είναι ασορτί με τους δικούς μας ώστε να δοξάσει το αρχαιοελληνικό πνεύμα) ή τη δική του παραδοσιακή στολή».