Τέλος στα σενάρια που προαναγγέλλουν την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία, έβαλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον «Βήμα FM».

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως επικοινωνία και κανένας δίαυλος. Το ξεκαθαρίζω. Σχεδιάζω την πολιτική του ΛΑΟΣ εν όψει των γεγονότων και αυτών που έρχονται και το τελευταίο που θα ήθελα, για μια σειρά επιχειρημάτων, να παραδοθεί η Ελλάδα στον Τσίπρα. Και για να μη γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνει μια σειρά πραγμάτων. Πρώτον, αλλαγή πολιτικής. Ο Τσίπρας δεν έρχεται. Τον φέρνει αυτή η πολιτική. Π.χ. ο ΕΝΦΙΑ έστειλε ένα, δύο, πέντε, δέκα ή χιλιάδες στον Τσίπρα. Άρα, ή θα κάνουν μια άλλη πολιτική και είμαι θετικός να συμβάλλω, πιο φιλολαϊκή ή τότε ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του – με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Θα συνεργαστώ στην άσκηση μιας άλλης πολιτικής και όχι απαραίτητα με αυτούς τους δύο. Ποιοι είναι οι τρόποι; Λες: «κύριοι, συμφωνούμε σ’ αυτό;» και αν αυτό γίνει στο πλαίσιο μιας άλλης πολιτικής, νομίζω ότι δεν θα έχουμε καμία δυσκολία. Αλλά στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής που μας οδηγεί στον γκρεμό υπάρχει δυσκολία και κανείς, νομίζω, δεν θα έλθει. Είτε θα καταλάβουν λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλαίσιο συνεργασίας μαζί τους είτε θα καταλάβουν ότι η αλλαγή πολιτικής φέρνει συνθήκες συνεργασίας και αποκλείει τους λόγους παράδοσης της εξουσίας στον Τσίπρα», τόνισε.

Επιπλέον ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από την Ελληνική πλευρά να υψώσει ανάστημα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Αυτό που θα συνιστούσα είναι πως πρόκειται για την καλύτερη ευκαιρία σ’ αυτά τα πέντε χρόνια της καταχνιάς για την Ελλάδα. Όταν έχεις εκθέσεις του ΔΝΤ που λένε ότι είναι λάθος η πολιτική που εφαρμόζεται και οι νομπελίστες καθηγητές είναι κατά της πολιτικής Μέρκελ, όταν ο Ντράγκι είναι κατά της λιτότητας, όταν πέφτει η Αργεντινή, δεν σηκώνει δεύτερη χώρα – και δη ευρωπαϊκή – να πέσει. Άρα, θα σήκωνα ανάστημα, με ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό. Δεν μιλάω για οριστική ρήξη, αλλά σε συνεννόηση. Ότι δεν μπορώ ένα, δύο τρία. Δεν ξέρω αν λέει ο Τσίπρας το ίδιο, αλλά ακούω διάφορα ετερόκλητα πράγματα, διότι από τη μία συνιστώσα που λέγεται Ρόζα έως τον αμερικανοβίωτο κ. Σταθάκη, οι αποστάσεις είναι ατελείωτες. Ακολουθούμε λοιπόν μια άλλη πολιτική και το ξεκαθαρίζουμε ευθέως, ντόμπρα και παλικαρίσια. Δεν μπορούμε ένα, δύο, τρία, μπορούμε άλλα…»

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογράμμισε πως: «εάν δεν υπάρξει λάθος στους χειρισμούς, θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και λυπάμαι για να το πω, αλλά πράγματι γίνονται λάθος χειρισμοί. Έχασαν τους αιφνιδιασμούς όταν βγάζουν ονόματα τόσο νωρίς. (Το πρόσωπο αυτό) πρώτα-πρώτα πρέπει να έχει εκτόπισμα στο εξωτερικό. Είμαστε στο ναδίρ της εκτίμησης και χρειάζεται ένας πρόεδρος που θα μπορούσε να ανεβάσει το κύρος της χώρας. Και δεύτερον, να μπορέσει να δημιουργήσει συνθήκες ελπίδας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Περί αυτού πρόκειται. Η (πολιτική) τοπογραφία από πότε λαμβάνεται υπόψη ως προσόν αξιοσύνης; Απ’ όπου κι αν προέρχεται, εάν είναι άξιος.»

Τέλος, για το ποιος τον πρότεινε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε: «Είναι κατάντια αυτό το πράγμα, να αλληλοβρίζονται και να αλληλοκατηγορούνται. Είναι κατάντια όταν αυτό το κόμμα πριν από τέσσερα χρόνια πήρε 44%. Νομίζω ότι στην κυβέρνηση επέμεναν τότε για μένα και ο ένας και ο άλλος και ιδίως ο Πρόεδρος Παπούλιας, γιατί δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν. Με χρειάζονταν ως καταλύτη. Όλοι πήραν την απόφαση. Ο Σαμαράς έλεγε ότι αν δεν πάει ο Καρατζαφέρης δεν έρχομαι εγώ, από την άλλη πλευρά ο Παπανδρέου έλεγε κάποια πράγματα που έβρισκε σε μένα, ιδίως στην εξωτερική πολιτική, όπου πρέπει να πω με παρρησία ότι με άκουγε συγκεκριμένα. Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος Παπούλιας ήθελε και εν τέλει και ο Παπαδήμος μετά διαπίστωσε ότι ήμουν ο καταλύτης για να γίνει αυτός πρωθυπουργός και να μην παραμείνει πρωθυπουργός ο Παπανδρέου ή να γίνει ο Πετσάλνικος. Προτίμησε δηλαδή αυτή τη λύση…»