Το μήνυμά της για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 έστειλε η Έλενα Ράπτη.

 «Σε όποιο ύψωμα της Ελλάδας και αν βρεθείς και όποια θάλασσα της πατρίδας μας κι αν ατενίσεις θα δεις τον αγώνα των Ελλήνων του ‘21. Τους κλέφτες και αρματωλούς, τους οπλαρχηγούς, τους μπουρλοτιέρηδες, τις Σουλιώτισσες, τον κλήρο στην πρώτη γραμμή. Την Αγία Λαύρα, την Αλαμάνα, το Μεσολόγγι, τη Ρούμελη, την Ύδρα, τα Ψαρά. Το λαό με αυτοθυσία, που δεν μπορούν λόγια να την περιγράψουν. Από το νέο ύψωμα της πατρίδας μας, στον 21ο αιώνα, κοιτάμε 200 χρόνια πίσω με υπερηφάνεια που γεννηθήκαμε Έλληνες. Και στη συνέχεια κοιτάμε μπροστά για να κάνουμε με τη σειρά μας το ίδιο περήφανη κάθε επόμενη γενιά. Ριγούμε ακόμη μπροστά στις εννιά γραμμές της γαλανόλευκης, στο Σταυρό της σημαίας μας, στον ύμνο για την ελευθερία, στη γλυκιά μας Παναγιά που είχε υπό την σκέπη της και αυτό τον αγώνα και γιορτάζει μαζί με όλη την Ελλάδα.

Οι Έλληνες δώσαμε την έννοια που έχει σήμερα η λέξη «ήρωες» σε όλο τον κόσμο. Τιμούμε την επανάσταση του 1821, κρατάμε γερά την κληρονομιά μας και την κάνουμε μεγαλύτερη. Όλοι μαζί, όπως χρειάζεται για να γραφτεί μια ένδοξη ιστορία. Χρόνια Πολλά!», αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής της ΝΔ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.