Με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, συναντήθηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Αναστασόπουλος και Νίκος Κουτκιάς, για τα θέματα του οικονομικού βοηθήματος προς τους δικηγόρους, την έκπτωση, καθώς και την αναστολή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των δικηγόρων.

Κατά την εν λόγω συνάντηση οι κ.κ. Αναστασόπουλος και Κουτκιάς έθεσαν το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των δικηγόρων, οι οποίοι έχουν υποστεί, όπως ανέφεραν, μεγάλη οικονομική ζημία, αφού επί ένα χρόνο παραμένουν κλειστά τα δικαστήρια.

Ακόμη, υπήρξε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συζήτηση επί των θεμάτων που τέθηκαν από την πλευρά του επικεφαλής του συνδυασμού «Με Το Δικηγόρο» κ. Αναστασόπουλου, όπως και του κ. Κουτκιά και απασχολούν τους δικηγόρους.

Αναλυτικότερα, τα θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν:

α) Έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους δικηγόρους: Συγκεκριμένα, ζητήθηκε το ποσό που απέμεινε στον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ, κατόπιν της καταβολής 400 ευρώ σε μικρή μόνο μερίδα ελεύθερων επαγγελματιών, να διανεμηθεί άμεσα σε όσους δεν το έλαβαν και μάλιστα με τα ελάχιστα δυνατά κριτήρια (χωρίς μείωση τζίρου, οικογενειακό εισόδημα κ.λπ.), έτσι ώστε να το λάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση συμφώνησε ότι πράγματι πρέπει να στηριχθούν περισσότεροι δικηγόροι και δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα φέρει σχετική διάταξη προς την κατεύθυνση αυτή.

β) Οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων: Ακόμη, ζητήθηκε η έκπτωση και αναστολή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και ο σχεδιασμός περαιτέρω οικονομικής βοήθειας, ειδικά για τους δικηγόρους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εδώ και ένα χρόνο με τα κλειστά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης, πάντα κατά την ανακοίνωση, συμφώνησε να εξετάσει τις προτάσεις αυτές μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς.