«Ο νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν η αποχή», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις του κόμματός του και προσθέτει ότι πρόκειται για μία αποχή που μαρτυρά «την αποσύνθεση και την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος αυτού του τόπου. Και η ανασύνθεσή του πρέπει να γίνει με όρους κοινωνίας».

Ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι η ΔΑ διεκδικεί από την τοπική αυτοδιοίκηση και τα όργανα που θα προκύψουν, μια τοπική αυτοδιοίκηση παρούσα, αλληλέγγυα προς τους πολίτες, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, με δυσβάσταχτη την παρουσία του μνημονίου και του ΔΝΤ.

Η Δημοκρατική Αριστερά, υπογραμμίζει ο κ. Κουβέλης, κατέγραψε με πάρα πολύ σημαντικό και δυναμικό τρόπο την παρουσία της στην αυτοδιοίκηση του πρώτου και του δευτέρου βαθμού, στους δήμους και στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και διαβεβαιώνει ότι η πολιτική του κόμματός του θα είναι η πολιτική της σταθερής προσήλωσης στην επίλυση των προβλημάτων αυτού του τόπου, από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας απέναντι στη χώρα, στην κοινωνία και στους πολίτες.