Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στα 96 εκλογικά τμήματα της Σάμου από τους 38.455 εγγεγραμμένους εκλογείς.

Από το 2006 υπάρχουν 2.347 νέοι εκλογείς, δηλαδή αύξηση του εκλογικού σώματος κατά 11,7 %.

Στα εκλογικά τμήματα άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι των 4 συνδυασμών για τον ενιαίο δήμο Σάμου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού Δράση Ενότητα Προοπτική, Στέλιος Θάνος, δήλωσε βγαίνοντας από το 48ο τμήμα της εκλογικής περιφέρειας τα εξής: «Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του σαμιακού λαού και πιστεύω ότι θα αναδείξει τους καλύτερους που θα τον διοικήσουν από την 1-1-2011».

Ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού Πανσαμιακή Αναγέννηση, Νίκος Κατρακάζος, τόνισε ότι είναι η μέρα που θα μιλήσει ο λαός. Είμαστε έτοιμοι από την επομένη να προσφέρουμε στον τόπο με την ομάδα των 177 ατόμων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο.

Ο Δημήτρης Μαυρατζώτης επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση μίλησε για τις κρισιμότερες εκλογές για τα επόμενα 50 χρόνια. ΄΄Η ανάπτυξη θα είναι μικρή και για ολίγους και η κρίση θα βαθύνει. Πρέπει ο κόσμος να καταδικάσει τα δυο μεγάλα κόμματα και να μετουσιώσει στην κάλπη την αγανάκτησή του΄΄.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της ανεξάρτητης κίνησης Υποτείνουσα, Νίκος Γεωργίου, δήλωσε: «Σήμερα κλείνει μια περίοδος 2 μηνών προεκλογικού αγώνα. Μία διαδικασία πρωτόγνωρη για όλους μας. Ο Καλλικράτης θα φέρει τα πάνω κάτω στην αυτοδιοίκηση πιστεύω προς την θετική κατεύθυνση. Σήμερα είναι η γιορτή της δημοκρατίας και της αυτοδιοίκησης».