«Η Ελλάδα προσέρχεται στη διαδικασία των διερευνητικών, με σταθερό γνώμονα και βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας» τόνισε τη Δευτέρα (18/1) ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τόνισε: «Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει σταθερά στην ανάγκη διαμόρφωσης συνθηκών της μέγιστης δυνατής εθνικής συναίνεσης και ομοψυχίας στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής».

«Είναι μια ενημέρωση προς όλα τα πολιτικά κόμματα, μια πρωτοβουλία θεσμικά απαραίτητη και πολιτικά αναγκαία στο πλαίσιο της λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών για την πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση που του έκανε για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενόψει της επανέναρξης του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών.

«Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας»

«Η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτή τη διαδικασία, όπως μου επιβεβαίωσε πριν λίγο ο υπουργός Εξωτερικών, με σταθερό γνώμονα και βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Διότι πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσέθεσε:

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι και η Τουρκία θα πράξει αναλόγως, βοηθώντας τη διαδικασία αυτή που ξεκινάει. Χωρίς προκλήσεις, χωρίς εντάσεις, χωρίς δηλώσεις που υποσκάπτουν το αναγκαίο έδαφος ηρεμίας που χρειάζεται αυτή η διαδικασία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.