Για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση, βασισμένη στην προγραμματική συμφωνία Κεντροαριστερας-Αριστεράς, κάνει λόγο ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Διαπιστώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στη λογική αναζήτησης κοινών τόπων με άλλους χώρους, ενώ αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΔΗΜΑΡ, υπεραμύνεται της διεξαγωγής του συνεδρίου.

Την ίδια ώρα καρφιά κατά των διαφωνούντων στη ΔΗΜΑΡ και στις διαδικασίες του συνεδρίου έριξε ο Φώτης Κουβέλης.

«Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός μας, έδωσα όλες τις προσωπικές και πολιτικές διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να πάμε σε ένα συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, αλλά σε ένα συνέδριο συνθέσεων. Κι αυτή τη διαδικασία την έχει ανάγκη η Δημοκρατική Αριστερά. Ορισμένοι επιμένουν να μην το αντιλαμβάνονται και να αντιμετωπίζουν την προσφυγή στη συλλογικότητα του κόμματός μας με καχυποψία. Είναι επιλογή τους», ανέφερε.

Στο ερώτημα αν επέλθει ρήξη και αποχωρήσεις ποιος θα ευθύνεται απάντησε: «Κανείς δεν κέρδισε ποτέ ούτε από την αφαίρεση ούτε από τη διαίρεση. Τα κόμματα πρέπει να λειτουργούν προσθετικά χάριν των κοινωνικών ομάδων που εκφράζουν. Επαναλαμβάνω ότι η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει να βαδίσει ενωμένη, χωρίς φατριασμούς και ομαδοποιήσεις. Όποιος επενδύει στις τυφλές ρήξεις θα έχει και την ευθύνη των επιλογών του…»