«Νέα κυβέρνηση, ίδια αποτυχημένη συνταγή», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου για τον ανασχηματισμό, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89».

«Η αλλαγή στο υπουργείο Εργασίας αποτελεί ένδειξη ότι έχει γίνει μπάχαλο με την υπόθεση των εκκρεμών συντάξεων, αλλά αποτελεί επίσης ενδιαφέρουσα κίνηση -από στρατηγικής πλευράς- η τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη εκεί, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με μία σειρά από επιθετικές αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος και συμπλήρωσε: «Ο ανασχηματισμός είναι κι αυτός μια ένδειξη της αδυναμίας του πρωθυπουργού να διαχειριστεί την πανδημία».

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι, «ενώ μέσα σε δύο μήνες θρηνούμε 4.331 συμπολίτες μας, αντί να συζητάμε τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, συζητάμε εκλογικά σενάρια». Ωστόσο πρόσθεσε «κανένας επικοινωνιακός θόρυβος όμως, καμία επικοινωνιακή πολιτική ανασχηματισμού δεν μπορεί να αποφύγει τα πραγματικά κοινωνικά ερωτήματα που θέτει η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας -και τελευταία και του εμβολιασμού- από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσε ότι «για το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρώτο μέλημα είναι το πώς θα είμαστε χρήσιμοι για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, για να νικήσουμε την πανδημία, για να νικήσει η ζωή […] Ακριβώς γι’ αυτό, καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις και για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και για την οικονομική στήριξη της κοινωνίας».

Παράλληλα, συνέχισε, «στεκόμαστε ενάντια σε πολιτικές που οδηγούν στη χρεοκοπία της κοινωνίας όπως είναι η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, την οποία πάγωσε τελικά η κυβέρνηση, παραδεχόμενη έτσι ότι είναι νόμος κοινωνικής λεηλασίας και όχι δεύτερης ευκαιρίας». Κλείνοντας ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «μέσα σε αυτές τις συνθήκες που βιώνει η χώρα και η κοινωνία, θα ήταν τεράστια ανευθυνότητα από μέρους μας να ζητάμε εκλογές. Από εκεί και πέρα, δεν φοβόμαστε καμία εξέλιξη και προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.