Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές να είναι προ των πυλών οι αντιπαραθέσεις «έχουν» χτυπήσει κόκκινο. Στο στόχαστρο των υποψηφίων βρίσκεται ι υπουργός Εσωτερικών, καθώς μετά το Νικήτα Κακλαμάνη και ο Γιάννης Δημαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο Γιάννη Ραγκούση.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κατήγγειλε τον Υπουργό Εσωτερικών για αντιδημοκρατικές πρακτικές και αποκλεισμό του συνδυασμού του από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Περιφερειακές Εκλογές, καταστρατηγώντας κάθε έννοια πολιτικής ισοτιμίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο συνδυασμός «Γιάννης Δημαράς-Άρμα Πολιτών» βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τον Υπουργό Εσωτερικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, για αντιδημοκρατικές πρακτικές και αποκλεισμό του συγκεκριμένου ανεξάρτητου συνδυασμού από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Περιφερειακές Εκλογές, καταστρατηγώντας κάθε έννοια πολιτικής ισοτιμίας.

Ο ασφυκτικός κομματικός έλεγχος σε ένα θεσμό – που πρέπει να αποτελέσει στο ξεκίνημά του, την κυριότερη έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας – δεν συνάδει με την εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Εν προκειμένω, οι ως τώρα «άτυπες» συγκλήσεις της Διακομματικής Επιτροπής για τις Περιφερειακές Εκλογές δεν θα πρέπει να θεωρούνται «ισότιμες», καθώς με τις ως τώρα ενέργειες των κρατικών οργάνων, διαπιστώνεται προσπάθεια αποκλειστικού ελέγχου από τους υφιστάμενους κομματικούς θεσμούς.

Παρότι ο συνδυασμός «Γιάννης Δημαράς-Άρμα Πολιτών» επανειλημμένα αιτήθηκε ισότιμης, πλήρους και ουσιαστικής συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες, ιδιαίτερα σε μία περιφέρεια που αντιστοιχεί σχεδόν στο μισό του εκλογικού πληθυσμού, η απάντηση από τους αρμόδιους φορείς ήταν σταθερά αρνητική.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.