Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, κάθε φορά που πραγματοποιεί κομματική σύσκεψη για τα εθνικά θέματα, είθισται να καλεί και τον ναύαρχο εν αποστρατεία Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος είχε διατελέσει άλλωστε στην κυβέρνησή του αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2019). πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο πολύπειρος στρατιωτικός καταθέτει την άποψή του, την οποία συνυπολογίζει πάντα ο τέως πρωθυπουργός.

Χθες όμως ο πάλαι ποτέ υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκης απουσίαζε από την κομματική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη αγορά της μοίρας των 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale από τη Γαλλία, γεγονός που σχολιάστηκε.

Όπως μας επισημαίνουν όμως πηγές από την Κουμουνδούρου η συγκεκριμένη απουσία δεν σημαίνει τίποτα γιατί πολύ απλά ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν κρίθηκε απαραίτητο να βρίσκεται σε σύσκεψη που είχε ως κεντρικό αντικείμενο ασυζήτητης τους κοινοβουλευτικούς τακτικισμούς του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης. Άλλωστε είχε δώσει το παρών στην αμέσως προηγούμενη αντίστοιχη συζήτηση για θέματα εθνικής άμυνας κανονικά.