Την ολοκληρωμένη πλέον κατασκευή του αναβατορίου στον ιερό βράχο της Ακρόπολης θα εγκαινιάσει σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνδυάσει την επίσκεψή του μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που είναι μεθαύριο Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου.

Μαζί του αναμένεται να είναι και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αλλά και οι επικεφαλής τεχνικοί του έργου προκειμένου να του εξηγήσουν τις προδιαγραφές. Η νέα διάστρωση, θα ξεκινά από τα Προπύλαια, θα διατρέχει τη βόρεια πλευρά του Παρθενώνα (θέση που επιτρέπει την απρόσκοπτη θέαση της νότιας πλευράς του Ερεχθείου και της πρόστασης με τις Καρυάτιδες) και θα φτάνει ως την ανατολική πλευρά του μνημείου. Παράλληλα, μια δεύτερη διαδρομή θα ξεκινά από το αναβατόριο, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Βράχου, δίπλα στο Ερέχθειο, και θα ενώνεται με την κεντρική.

Παρά το γεγονός ότι η χρήση των νέων διαστρώσεων έχει συνδεθεί με τους επισκέπτες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, στην ουσία θα διευκολύνει επίσης τόσο τους γονείς που φτάνουν στον χώρο με παιδιά σε καροτσάκια, όσο και το σύνολο των επισκεπτών μεγαλύτερης ηλικίας που δυσκολεύονται να περπατήσουν στο ανώμαλο και ολισθηρό έδαφος της Ακρόπολης. Θα διευκολύνει τέλος και τη μεταφορά υλικών για τις εργασίες αναστήλωσης του μνημείου που είναι σε εξέλιξη.