Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Βαφειάδης παίρνει τη θέση της Αλεξίας Έβερτ ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οποία απομακρύνθηκε μετά το σάλο που προκάλεσαν τα σχόλιά της για το ΚΚΕ, ανήμερα του Πολυτεχνείου.

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων αναφέρει:

«Με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Βαφειάδης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον οποίο μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες που σχετίζονται με την άσκηση πολιτικής κοινωνικής αλληλεγγύης και ιδίως με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων, πλην του Τμήματος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Επίσης, μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στα προγράμματα ΤΕΒΑ , «Στέγαση και Εργασία» του Υπουργείου Εργασίας, ΕΣΠΑ για διευρυμένα Κέντρα Κοινότητας, καθώς και για τον Ξενώνα Γυναικών  Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους».

Το χρονικό της παραίτησης της Αλεξίας Έβερτ

Η κόρη του αείμνηστου πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, σχολιάζοντας ανάρτηση στο Facebook της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση υπό τον τίτλο «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας», που συνοδευόταν από την φωτογραφία διαδηλωτών του ΚΚΕ ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου έγραψε: «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα’ ναι!».

Αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις με πολλούς διαδικτυακούς φίλους να γράφουν από κάτω ότι δεν συνάδουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί με το πρόσωπο της κ. Έβερτ, ζητώντας της παράλληλα να ανακαλέσει.

Κώστας Μπακογιάννης: «Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτησή της»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ μετά από το σάλο που προκάλεσε το σχόλιο της.

«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός. Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου» ανέφερε.

(εξωτερική φωτογραφία: facebook.com/Νικόλαος-Βαφειάδης)