«Το νέο έβαλε γερές βάσεις. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθειά μας και έδειξε πως θέλει να απεγκλωβιστεί από το παλιό» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα του β’ γύρου των εκλογών.

Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αποχής, υπογραμμίζοντας: «Στις εκλογές που έγιναν, κάποιοι έμειναν εκτός κάλπης και νομίζω πως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν, καθώς το αποτέλεσμα σήμερα ίσως να ήταν διαφορετικό». Στη συνέχεια σημείωσε: «Η προσπάθεια δεν θα σταματήσει, καθώς θα είμαστε συνέχεια δίπλα στον κόσμο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την από εδώ και πέρα παρουσία του στη Δυτική Ελλάδα, ο κ. Κατσανιώτης απάντησε: «Ήμουν πάντοτε παρών στην περιοχή και με την ιδιότητα του γγ Ενημέρωσης και αυτό το ξέρουν πολλοί φορείς, τους οποίους ενίσχυσα σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή. Όμως, θα είμαι εδώ και ως παρουσία, απολύτως ενεργά».

Μάλιστα, τόνισε: «Θα δώσουμε ενεργό “παρών” στο περιφερειακό συμβούλιο, αλλά και εκτός αυτού» ενώ ανακοίνωσε ότι «πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν τρεις ομάδες δράσης, μία σε κάθε νομό, με στόχο τη διαρκή παρουσία και παρέμβαση». «Θέλουμε να βάλουμε νέα πρόσωπα στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση, ώστε να αναδείξουμε ένα νέο μοντέλο σκέψης και λειτουργίας» πρόσθεσε.

Ο κ. Κατσανιώτης συνεχάρη τον Απόστολο Κατσιφάρα για την εκλογή του και επισήμανε: «Σε κάθε τι θετικό θα είμαστε εκεί, κοντά του».