Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις τους, για τα μέχρι στιγμής επίσημα εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία φέρουν το κόμμα να κερδίζει μέχρι στιγμής 3,44% των ψήφων, έναντι του 7,51% που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Οι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Καπερνάρος σε τοποθετήσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς, παραδέχθηκαν ότι το αποτέλεσμα είναι δυσμενές για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τόνισαν ότι πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια αυτής της εξέλιξης.

Συγκεκριμένα η κα Κουντουρά είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν πολλές διαρροές προς τη Χρυσή Αυγή, η δε κα Ιατριδη είπε ότι δεν θα θέσει θέμα ηγεσίας, αλλά πρέπει να συζητηθούν στα αρμόδια κομματικά όργανα, τα αίτια του αποτελέσματος. Πιο αυστηρός ήταν ο Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος είπε ότι «υπάρχουν νοητές και αυτονόητες ευθύνες σε όλους μας, σε όλα τα επίπεδα και στην ηγεσία και σε εμάς» και πρόσθεσε πως θα έπρεπε το κόμμα του να κάνει «δυο φορές πιο σκληρό προεκλογικό αγώνα κατά της κυβέρνησης».

Είπε επίσης ότι «πρέπει να δούμε τι κάναμε και τι δεν κάναμε» και τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είχαν προβολή απο τα ΜΜΕ ανάλογη με τα άλλα κόμματα, «όπως η Ελιά και το Ποτάμι».

Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση «πως πήρατε (το 2012) 7,51% χωρίς επίσης να έχετε προβολή», ο κ.Καπερνάρος είπε ότι «υπάρχουν ευθύνες σε όλα τα επίπεδα».

Από το κόμμα δεν υπάρχει κανένα σχόλιο σχετικό με τις δηλώσεις των βουλευτών και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, θα κάνει δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα, αργότερα, όταν θα υπάρχει καθαρότερη εικόνα και μεγαλύτερη ενσωμάτωση.