Για προεκλογική τρομοκρατία περί το ευρώ από τα μνημονιακά ΜΜΕ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε άτυπη ενημέρωσή του, παραθέτοντας και σχολιάζοντας μία σειρά από αναφορές.

Όπως αναφέρεται, «τα σχέδια “εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη” τα έχει ήδη σχολιάσει η κ. Μέρκελ σημειώνοντας ότι θα οδηγούσαν στη διάλυση της ευρωζώνης. Οι δε ΗΠΑ τα θεωρούσαν «τρομαχτικά» για την οικονομία τους, όπως αναφέρει ο τότε υπουργός οικονομικών, κ. Γκάιτνερ.

Τα μνημονιακά ΜΜΕ άρχισαν την γνωστή προεκλογική τρομοκρατία περί το ευρώ. Σήμερα αναπαράγουν, ακόμα και πρωτοσέλιδα, αναφορές στο βιβλίο του Γκάιτνερ για σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το σχέδιο αυτό όμως το έχει ήδη σχολιάσει η κ. Μέρκελ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας Le Monde για την Σύνοδο Κορυφής τον Δεκέμβριο 2013, η κ. Μέρκελ ανέφερε εκεί ότι αν εγκατέλειπε η Ελλάδα την Ευρωζώνη τότε αργά ή γρήγορα θα ακολουθούσαν και οι υπόλοιπες χώρες. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε τα εξής: «Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε σε μεταγενέστερο χρόνο».

Παράλληλα, προέβλεψε ότι “αργά ή γρήγορα το κοινό νόμισμα θα εκραγεί χωρίς την απαραίτητη συνοχή”. Επιπλέον ο ίδιος ο πρώην υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ κ. Γκάιτνερ αναφέρει ότι βρήκε “τρομαχτικό” το επιχείρημα του Σόιμπλε και ότι μετέφερε στον Ομπάμα τη βαθιά ανησυχία του ότι ένα τέτοιο σενάριο θα έριχνε τις ΗΠΑ πίσω στην ύφεση, ή ακόμη και σε μια νέα χρηματοοικονομική κρίση».

Επίσης, σύμφωνα με κύκλους του κόμματος, «ο κ. Σαμαράς συνεχίζει με αμείωτη ένταση την προσπάθεια να εξαπατήσει προεκλογικά, μία ακόμη φορά, τους πολίτες. Αλλά προφανώς δεν πείθει ούτε τους οπαδούς του. Γι’ αυτό και οι κλειστές και απόλυτα ελεγχόμενες προεκλογικές συγκεντρώσεις του.

Ο κ. Σαμαράς αφενός κάνει ότι δεν κατάλαβε τις αποκαλύψεις των Financial Times ότι ο ίδιος αποδέχθηκε τον ρόλο της μαριονέτας του κ. Μπαρόζο, ώστε να συνεχιστεί η ίδια μνημονιακή πολιτική. Το αποδέχτηκε αυτό την ίδια στιγμή που παραπλανούσε το πανελλήνιο ως αντιμνημονιακός.

Αφετέρου, ο κ. Σαμαράς ακολουθεί προεκλογικά τακτική μαυρογιαλούρου, καθώς:

(α) δίνει εντολή για γλυκανάλατα σποτάκια όπου όλα παρουσιάζονται πιο ρόδινα κι από τα ρόδα, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από τις πραγματικότητες που βιώνουν οι πολίτες, ακριβώς το αντίθετο από τα κοινωνικά και οικονομικά συντρίμμια που αφήνει πίσω της η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησής του με τον κ. Βενιζέλο,

(β) βάζει το ΥΠΟΙΚ να διαρρέει προεκλογικά ότι θα επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα το ύψος των μνημονιακών πρωτογενών πλεονασμάτων ώστε να μπορέσει, υποτίθεται, να μειώσει τους φόρους, λες και δεν ψήφισε προχθές το μεσοπρόθεσμο που του χαλάει την προεκλογική σούπα προβλέποντας μέχρι και το 2018 συνέχιση της υπερφορολόγησης των μικρομεσαίων και συνέχιση των περικοπών σε συντάξεις και των δαπανών για δημόσια υγεία και παιδεία. Προφανώς ο κ. Σαμαράς ποντάρει στο ότι ο ελληνικός λαός ξέχασε ότι στις εκλογές του 2012 ο ίδιος υποσχόταν αντίστοιχη επαναδιαπραγμάτευση των μνημονιακών στόχων, ώστε, όπως έλεγε τότε (στον ΕΒΕΑ), στον προϋπολογισμό του 2013 να πάρει «μέτρα 3,5 δισσεκατομυρίων και όχι 7,5» για να μετανοήσει προεκλογικά ενώπιον της κ. Μέρκελ και να πάρει μέτρα 9,5 δις ευρώ για το 2013 και πάνω από 4 δις ευρώ (μέχρι στιγμής) για το 2014.

(γ) γυρίζει την Ελλάδα και εγκαινιάζει έργα που δεν γίνονται ή που τα έχει ξαναεγκαινιάσει, τάζει σε αγρότες μειώσεις φόρων παρόλο που τους έχει γονατίσει στη φορολογία και ενώ ο ίδιος έχει ψηφίσει (μεσοπρόθεσμο) ή δεσμευτεί (νέο μνημόνιο) για την αύξησή τους, υπόσχεται μελλοντικά έσοδα από το πετρέλαιο όταν ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι σχετικές έρευνες, κλπ κλπ

Βέβαια ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί πλέον να πείσει ούτε τους οπαδούς του γι’ αυτό και δεν τολμά ανοιχτές συγκεντρώσεις. Πάει πάντοτε σε κλειστούς χώρους και με απολύτως ελεγχόμενα ακροατήρια».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «όσο κι αν προεκλογικά προσπαθούν να εξαπατήσουν είναι αδύνατον να κρυφτούν, διότι υπάρχει και ο Θεοχάρης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Θεοχάρης, σε πρόσφατη έκθεσή του αποκαλύπτει τα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για συνέχιση και κλιμάκωση της υπερφορολόγησης και των κατασχέσεων της περιουσίας των πολιτών, ενώ παράλληλα δεν αποκλείει τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Όσο κι αν ο κ. Σαμαρά και η προεκλογική του καμπάνια προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες ότι η κρίση τελειώνει, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: η μερκελικής έμπνευσης απάνθρωπη και αντιπαραγωγική λιτότητα και η εμβάθυνση του μνημονιακού καθεστώτος είναι η πραγματική πολιτική τους, την οποία άλλωστε ψήφισαν πρόσφατα στο νέο μεσοπρόθεσμο 2014-8».