Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να συμμετάσχει στο αυριανό ντιμπέιτ (22:00 ώρα Ελλάδας), το πρώτο μεταξύ και των πέντε υποψηφίων για την Προεδρία της Κομισιόν, το οποίο διοργανώνεται από την EBU.

Στην απευθείας συζήτηση, συμπαραγωγή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Eurovision, με συντονίστρια την Ιταλίδα δημοσιογράφο Μόνικα Ματζόνι παρουσιάστρια και διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού RAI News24, θα συμμετάσχουν, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, οι Ζαν- Κλωντ Γιούνκερ υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς, νυν πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Βερχόφσταντ, νυν επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και υποψήφιος του ίδιου κόμματος και η Σκα Κέλλερ υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων.

Το ντιμπέιτ θα αναπτυχθεί σε τρεις επιμέρους θεματικές, ενώ οι υποψήφιοι θα εκφράσουν τις θέσεις τους ή και θα σχολιάζουν τους αντιπάλους τους σε απαντήσεις του ενός λεπτού. Η κουβέντα θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπροστά σε κοινό πολιτών.

Παράλληλα οι πολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν στη συζήτηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το hashtag #tellEurope.

Το ντιμπέιτ θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από σταθμούς των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.