Σχέδιο ελέγχου της ροής των συνταγογραφήσεων παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), των ιδιωτικών εργαστηρίων και των διαγνωστικών κέντρων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ το υπουργείο θα έχει και την βοήθεια του ΠΙΣ με στόχο την τελειοποίηση του συστήματος, ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων.

Ο κ. Γεωργιάδης προσέθεσε ακόμη ότι όσα διαγνωστικά κέντρα προχωρήσουν στο μέτρο της επίσχεσης θα ακυρωθούν οι συμβάσεις τους με το υπουργείο, αλλά κάτι τέτοιο θα εφαρμοστεί εάν « δε μπορέσουμε να βρούμε λύση. Η πρώτη μας επιλογή πάντα είναι να βρίσκουμε πολιτισμένες και ανθρώπινες λύσεις. Πιστεύω ότι η σημερινή συνάντηση απέδειξε ότι αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σοβαροί επαγγελματίες αυτού του χώρου και θέλουμε να τους βοηθήσουμε αξιοπρεπώς να επιβιώσουν στο χώρο τον οποίο ζούμε. Δεν λέμε ότι όλοι είναι απατεώνες, δεν λέμε ότι όλοι είναι κλέφτες, προς Θεού. Λέμε ότι πρέπει να βρούμε έναν ανθρώπινο τρόπο συνεννόησης για το καλό των ασφαλισμένων μας πρωτίστως αλλά και το καλό των παρόχων», ενώ διευκρίνισε οι οδηγίες για τον ορθό τρόπο συνταγογράφησης θα κατατεθούν στο υπουργείο από τον ΠΙΣ και θα ενσωματωθούν κατόπιν στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.